Cazare Delta Dunarii

Cazare Delta Dunarii

Frumusetile naturale ale Romaniei se gasesc in toata splendoarea lor mai ales in Delta Dunarii. Situata in mare parte in Dobrogea, partial pe teritoriul Ucrainei si pe cursul Dunarii, se bucura de "titulatura" de cea mai noua forma de relief. Si lucurile bune pentru turistii romani si cei straini, nu se opresc aici. Delta Dunarii este a doua delta in intreaga Europa, si a cincea in luma ca si suprafata. Fiind cea mai bine conservata delta din intreaga Europa un lucru de care ar trebui sa fim mandri. Daca luam in considerare parerea specialistilor in domeniu, Delta Dunarii este clasata ca fiind cea de-a treia zona ca importanta ecologica in lume.

Intrata in patrimoniul mondial UNESCO cu anul 1991 ajunge clasificata ca rezervatie a biosferei la nivel national in tara noastra, si ca parc national in IUCN. Parcul national cuprinde rezervatiile naturale: Cetatea Histria, Capul Dolosman, Complexul Vatafu-Lunghulet, Grindul si Lacul Raducu, Complexul Sacalin Zatoane, Grindul Chituc, Insula Popina, Grindul Lupilor, Lacul Potcoava, Padurea Letea, Corbu - Nuntasi - Histria, Lacul Belciug, Arinisul Erenciuc, Lacul Nebunu etc.

Flora intalnita este reprezentata in mare parte de o vegetatie specifica zonelor cu multa umezeala, iar papura, stuful, rogozul in amestec cu salcia pitica ocupa peste 80% din totalul suprafetei. Zavoiaiele sunt si ele intalnite doar in proportie de 6% cin suprafta totala si cresc pe grindurile fluviatile fiind inundate periodic.

Fauna din Delta Dunarii este una foarte bogata si variata in mamifere, reptile, pasari, amfibieni, crustacee, pesti, melci, insecte si moluste. Fauna contine mai mult de 365 specii de pasari si peste 50 specii de peste de apa dulce. Tot in aceasa zona gasim locurile in care pasarile calatoare din Europa, Africa, Asia, Marea Mediterana, vin sa cuibareasca. Stiuca si somnul sunt speciile de peste majoritare in apele linistite.

Clima in aceasta zona se incadreaza in spatiu cu climat temperat simiarid specific stepelor pontice. Se inregistreaza locul cu cele mai putine precipitatii de pe teritoriul Romaniei. Iernile sunt putin aspre cu straturi subtiri de zapada care se mentin perioade scurte de timp.

  In vederea rezervarii este bine sa va ganditi la serviicile hoteliere inainte de ajunge aici. Veti gasi o mare varietate de pensiuni, hoteluri, vile pentru turisti. Preturile pentru astfel de servicii destinati turistilor sunt preturi mici si pot garanta confortul necesar pentru o vacanta de neuitat.

Subscribe to Cazare Delta Dunarii