Pensiunea Lina

Cazare Lepsa

Una dintre cele mai atractive unitati din aceasta zona turistica, pensiunea Lina cu clasificarea de 4 stele ofera garantia dotarilor de ultima generatie.Cu o oferta de 8 camere duble pentru cazare Lepsa, turistii se pot simti ca acasa cand vine vorba de confortul pe care il ofera aceasta superba unitate.Proprietatea va ofera urmatoarele facilitati: 8 camere duble, living generos si dotat cu mese si scaune din lemn masiv, potrivit pentru diverse evenimente, sistem profesional pentru karaoke, gratar si terasa cu priveliste montana, bucatarie utilata complet si aer conditionat in fiecare camera.

De asemnea, camerele dispune de bai proprii cu dus si articole de dus gratuite. Culorile si stilizarea camerelor este urmatoarea: doua camere pe culoarea galben, doua camere pe culoarea albastru, doua camere pe culoarea lila si ultimele doua camere pe culoarea verde.

Oaspetii nostri au access la bucatarie si gratarul din curte unde veti gasi tot ce este necesar pentru pregatirea meselor unei zile.

Pe durata sejurului, fiecare este dator sa stranga si sa curete dupa el in spatiile comune. Curatenia generala, in camere, gunoiul, schimbatul lenjeriilor si al prosoapelor se fac dupa fiecare grup de turisti.

Apa curenta si apa calda non-stop. Avem 7 locuri de parcare auto in curtea pensiunii si un leagan pentru copii.

 

 

 


Cum rezervați corect?

 

    Fiecare profil de pensiuni, hoteluri, vile, case de vacanță si cabane are disponibil pagina de REZERVARI. Pentru a evita neînțelegerile, recomandăm turiștilor să trimită solicitarile și prin formularul disponibil chiar dacă au contactat telefonic unitatea aleasă. În acest mod veți avea dovada scrisă cu data de sosire, data de plecare, numărul de persoane și de camere, iar o copie a rezervării dvs va fi trimisă pe emailul dvs.
    Este recomandabil să platiți avans pentru serviciile alese reprezentând o garanție că atât dvs cât și proprietarul pensiunii veți respecta înțelegerea din discuția telefonică și formularul de rezervări. În cazul în care turistul nu își respectă rezervarea efectuată online, avansul lui nu se restituie. Dacă hotelierul nu onorează solicitarea turistului, va restitui avansul întreg. Turistul poate lăsa un comentariu pentru serviciile primite, pe pagina de RECENZII din profilul pensiunii doar dacă trimite solicitarea prin formularul amintit mai sus. Recomandăm turistilor să noteze pe documentul de plată numele unității, localitatea și datele sejurului.