Cazare Marginimea Sibiului

Oferte de cazare în Marginimea Sibiului de la pensiuni, hoteluri, vile, case si cabane

   Pentru servicii hoteliere la Marginimea Sibiului va invitam sa alegeti din ofertele de pensiuni, hoteluri, vile, case de vacanta. Pentru zona turistica Marginimea Sibiului va rugam sa va rezervati din timp si sa intrebati in mod clar despre conditiile ce va sunt oferite.

Descriere

 Formata din 18 localitati vecine si pozitionata in partea de sud-vestica a judetului Sibiu, istoria locurilor are o mostenire etnologica, culturala si arhitecturala foarte asemenatoare.

O zona turistica destul de mica in comparatie cu alte zone ale Romaniei, Marginimea Sibiului este pozitionata la sudul judetului Sibiu pe o arie de aproximativ 200 km2.

Cazare Marginimea Sibiului

   Delimitata la sud ce raul Sadu si la nord de raul Saliste, asezarile rurale sunt situate pe vaile raurilor care curg din Muntii Cindrel prin platoul transilvanean.

  Aceasta zona turistica este bogata in obiceiuri populare legate de cele mai importante momente din viata oamenilor. Chiar si astazi exista obiceiul in Marginimea Sibiului de a purta costumul popular traditional, unic in tara noastra. Picturile pe sticla este o traditie veche din secolul XVII lea si isi fac simtita prezenta in majoritatea bisericilor din aceasta zona. Influentele puternice sasesti se gasesc la tot pasul dar mai ales in casele vechi  facute doar din lemn de mesterii zonei.

Cea mai veche asezare din aceasta zona istorica este atestata prin anul 1204 sub numele Riuetel, localizata astazi pe teritoriul Cisnadiei. Amnasul este atestat in 1309, Cisnadioara in 1223 si Talmaciu in 1318. In istoria acestor asezari se cunosc perioade de feude acordae de regele Ungariei principilor Valahiei, apaturi de Tara Fagarasului. Un mare alt eveniment in aceasta zona a avut loc in sec al XVII lea, cand din porunca imparatesei Maria Theresia s-a infiintat Regimentul 1 de granita la Orlat.

Populatia era formata preponderent din romani, cu ocupatia de pastori, asa cum s-a pastrat pana in ziua de astazi. Pastoritul se pare ca era motivul trecelor Muntilor Carpati, pastrand de-a lungul timpului legaturile cu comunitatile romanesti aflate la sud si respectiv la nord de munti. Locuitorii acestei zone sunt numiti mocani sau margineni.

Portul popular este compus din costumul traditional alb-negru cu palarie rontujita purtata de barbati la evenimente importante.

O alta traditie importanta este pictura pe sticla, in stransa legatura cu introducerea manufacturilor de sticla in perioada imperiului austriac, traditie receptata in secolul al XVII-lea de catre Biserica Romana Unita.

Casele si constructiile vechi ale acestei zone, au influente puternici sasesti, cu case mari si curte interioara inchisa din toate partile. Materialele de constructie traditionale au fost lemnele dar in ultima suta de ani a fost inlocuit de caramida.

Subscribe to Cazare Marginimea Sibiului