Cazare Muntii Apuseni

Turistii care doresc oferte de cazare Muntii Apuseni au o oferta bogata de pensiuni, hoteluri, vile si cabane ce stau la dispozitia celor care vor sa viziteze una dintre cele mai cunoscute regiuni turistice ale Romaniei. Pentru serviciile de cazare in Muntii Apuseni va rugam sa va rezervati locurile de cazare din timp si sa intrebati in mod clar despre conditiile ce va sunt oferite.

  Descriere Muntii Apuseni

Unul dintre cel mai cunoscuti munti din tara noastra sunt muntii Apuseni. Acesti munti fac parte din Carpatii Occindentali fiind situati in partea vestica a Romaniei.

Cazare muntii Apuseni
Oferte cazare Muntii Apuseni

   De regula, altitudinea maxima a muntilor Apuseni nu depaseste 2.000 de metri inaltime, varful cel mai inalt fiind Curcubăta Mare sau denumit si Varful Bihor cu altitudinea de 1849 metri. 

   Muntii Apuseni sunt delimitati natural de raul Barcau la nord, la sud de raul Mures, la est de depresiunea Transilvaniei si la vest de dealurile si Campia de Vest.

   Cu cele peste 400 de pesteri pe care le gasim mai peste tot in acesti munti, tipul de roca care sta la baza formarii acestor pesteri este unul foarte permisiv cand vine vorba de scurgeri de apa, rauri subterane si cavitati cu deschideri interioare deosebit de apreciate de spologi si turisti.

   Raurile din muntii Apuseni, din punct de vedere hidrografic, traverseaza acesti munti dintre care enumeram: Crisul Repede, Somesul Mic, Crisul Alb, Barcau, Crisul Negru, Aries, Ampoi, etc.

   Clima prezenta in muntii Apuseni este un tip de clima temperat-continentala de tranzitie dar si cu multe influente oceanice. In prezent, temperatura medie anuala este cuprinsa intre 6 – 10 gr C cu precipitatii de 700 – 1000 mm/an.

   Din punct de vedere demografic, muntii Apuseni sunt cei mai populati munti ai Romaniei. Chiar si asa, populatia prezenta are o densitate scazuta, asezarile si satele fiind mici si risipite.

   Tot aici veti gasi o varietate de unitati hoteliere, de la pensiuni, hoteluri, case de vacata, vile si cabanute care isi asteapta turistii in cele mai bune conditii de cazare la cele mai mici preturi mici.  Pentru rezervare cazare Muntii Apuseni, consultati unitatiile hoteliere inscrise mai jos.

 

Subscribe to Cazare Muntii Apuseni