Obiective turistice

Stufarisurile de la Sic - o rezervatie naturala de interes national situat in Bazinul Fizesului care este supranumit si Delta Transilvaniei. Surprinde prin complexitatea peisajului, fiind una din zonele cele mai diverse din tara, cuprinzand atat zone umede, lacuri, iazuri, stufarisuri intinse, paduri diverse, saraturi, dar si pajisti stepice. 

Lacul Stiucii - se afla pe o veche exploatare de sare, sub care se afla filonul masiv de sare care traverseaza portiunea Dej-Turda, insa, in prezent, apele sale sunt dulci datorita colmatarii, care impiedica apa sa vina in contact cu sarea. Este considerat cel mai adanc lac din Campia Transilvaniei, datorita tectonicii si proceselor de dizolvare in sare. Lacul Stiucii este considerat un monument al naturii din mai multe motive. Pe langa marimea si adancimea sa, este si singurul lac din Romania pe suprafata caruia se dezvolta plaurul (formatiuni de stuf plutitoare), la fel ca in Delta Dunarii

Casa satului – O casa traditionala care respecta aceeasi stil arhitectural avand trei incaperi si acoperis din stuf, caracteristici care indica clasicul stil secuiesc al caselor taranesti. Inainte ca fetele sa se casatoreasca, zestrea lor era pregatita in decursul a mai multor ani. Mobilierul casei era personalizat, intrucat pe patul mare era pictat numele fetei si anul casatoriei. ”Patul mare” este cea mai frumoasa si distinctiva piesa de mobilier al camerei, pe care se inalta pernele ornamentale care reflecta situatia financiara si sociala al fetei, prin numarul, care variaza de la 6 la 12, si inaltimii acestora.  Pe langa patul mare, mobilierul camerei include o banca pictata, o canapea din lemn, o lada pictata cu lalele in care se depozitau costumele populare si un dulap inalt cu multe rafturi pentru farfuriile de portelan.

Castelul Bánffy – situat la doar 8 km de Sic, a fost cunoscut ca Versailles-ul Transilvaniei, este un ansamblu arhitectonic construit de familia Bánffy in comuna Bontidajudetul Cluj, recent facandu-se cunoscut prin festivalul Electric Castle, care are loc in fiecare an in luna iulie.

Catedrala Armeano-Catolica Gherla - situata la 15 km de Sic, monumentala biserica Sfanta Treime este in stransa legatura cu istoria armenilor, asezati in cea de-a doua jumatate a secolului al XVII-lea pe teritoriul Transilvaniei. Catedrala Armeano-Catolică din Gherla adapostește o comoara de cateva milioane de dolari: este o pictură în ulei realizata de celebrul pictor flamand Peter Rubens si se numeste „Coborarea lui Isus de pe Cruce”. In Romania exista doar 3 tablouri atribuite lui Rubens: două la Muzeul Brukenthal din Sibiu, iar cel de-al treilea în catedrala Armeano-Catolica din Gherla.

 

 

 

 


Cum rezervați corect?

 

    Fiecare profil de pensiuni, hoteluri, vile, case de vacanță si cabane are disponibil pagina de REZERVARI. Pentru a evita neînțelegerile, recomandăm turiștilor să trimită solicitarile și prin formularul disponibil chiar dacă au contactat telefonic unitatea aleasă. În acest mod veți avea dovada scrisă cu data de sosire, data de plecare, numărul de persoane și de camere, iar o copie a rezervării dvs va fi trimisă pe emailul dvs.
    Este recomandabil să platiți avans pentru serviciile alese reprezentând o garanție că atât dvs cât și proprietarul pensiunii veți respecta înțelegerea din discuția telefonică și formularul de rezervări. În cazul în care turistul nu își respectă rezervarea efectuată online, avansul lui nu se restituie. Dacă hotelierul nu onorează solicitarea turistului, va restitui avansul întreg. Turistul poate lăsa un comentariu pentru serviciile primite, pe pagina de RECENZII din profilul pensiunii doar dacă trimite solicitarea prin formularul amintit mai sus. Recomandăm turistilor să noteze pe documentul de plată numele unității, localitatea și datele sejurului.